Регистрация

Лесна пилешка супа с макарони и моркови

Лесна пилешка супа с макарони и моркови
Лесно   |   Порции 5-6   |   Видяна: 155

Елементарна супа за деца с пилешко, паста и зеленчуци.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 цели пилешки бутчета с част от гръбнака (общо около 1 кг; можете да използвате и други част от пилето, в които има кокали)
  • глава лук + 1 морков за бульона
  • 1 морков за супата
  • 1 малка глава лук
  • 1 с.л. сол
  • 7 зърна черен пипер
  • 120 г дребни макарони
  • целина или магданоз за украса при поднасяне

Начин на приготвяне:

1. Почстете от перца и мръсотийки пилешкото месо и сложете в тенджера без да режете. Залейте с 2 литра вода. Ако не го покрива, сложете още малко вода. Кипнете и отпенете.

2. Добавете 1 глава лук и 1 морков без да ги режете. Може само да ги обелите. Прибавете солта и пипера и оставете да се вари.

3. Наситнете лука. Моркова обелете, разполовете по дължина и след това нарежете на тънки полумесеци. Прибавете тези зеленчуци в супата и гответе докато пилешкото месо се развари напълно.

4. Извадете целите морков и лук и пилешкото от тенджерата. Добавете пастата и оставете на слаб огън да се готви. През това време почистете пилешкото от кокалите и го накъсайте на хапки - можете да оставите и по-едри парчета, ако ви харесва. Месото върнете в тенджерата и варете до готовност на пастата.

5. Опитайте на соленост и при необходимост сложете още сол. Махнете от огъня, разпределете в индивидуални порции докато супата е още гореща и сервирайте с украса от листенца магданоз или целина по желание.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

РЕЦЕПТА НА ДЕНЯ

сподели:

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта