Регистрация

Лесна паста със свинско

Лесна паста със свинско
Средно   |   Порции 2   |   Видяна: 5381

Бързо и доказано вкусно класическо италианско ястие.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 400 г свински котлет, нарязан на кубчета
  • 1/2 глава лук, нарязан на кубчета
  • 2 скилидки чесън, фино нарязан на филийки
  • балсамов оцет, няколко капки
  • бяло вино
  • 1/2 шише сос за паста по избор
  • сушена паста за 2 порции
  • масло, зехтин
  • сол и пипер

Начин на приготвяне:

1. Сгорещете зехтин и сотирайте свинското за 1 мин., така че да покафенее равномерно от всички страни. Овкусете.

2. Добавете бучка масло, лука и чесъна. Запържете и налейте бялото вино. Изчакайте виното да се редуцира на умерен огън. Когато почти се изпари, добавете няколко капки балсамов оцет и намалете котлона до минимум. Покрийте съда с капак и оставете всичко да къкри за поне 20 мин., докато лукът покафенее напълно и се карамелизира.

3. Добавете сушената паста. Разбъркайте, така че да се покрие равномерно със соса. Добавете соса за паста и отново разбъркайте. Налейте достатъчно вода, за да покрие пастата. Върнете огъня до умерен и гответе около 10 мин.

4. Свалете капака и увеличете огъня. Изчакайте течността да се поизпари и да се получи гъст сос. Разбъркайте и овкусете. Прибавете малко нарязани листа босилек по желание и поднесете.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта