Лесна паста със свинско
Бързо и доказано вкусно класическо италианско ястие.
Необходими продукти:
- 400 г свински котлет, нарязан на кубчета
- 1/2 глава лук, нарязан на кубчета
- 2 скилидки чесън, фино нарязан на филийки
- балсамов оцет, няколко капки
- бяло вино
- 1/2 шише сос за паста по избор
- сушена паста за 2 порции
- масло, зехтин
- сол и пипер
Начин на приготвяне:
1. Сгорещете зехтин и сотирайте свинското за 1 мин., така че да покафенее равномерно от всички страни. Овкусете.
2. Добавете бучка масло, лука и чесъна. Запържете и налейте бялото вино. Изчакайте виното да се редуцира на умерен огън. Когато почти се изпари, добавете няколко капки балсамов оцет и намалете котлона до минимум. Покрийте съда с капак и оставете всичко да къкри за поне 20 мин., докато лукът покафенее напълно и се карамелизира.
3. Добавете сушената паста. Разбъркайте, така че да се покрие равномерно със соса. Добавете соса за паста и отново разбъркайте. Налейте достатъчно вода, за да покрие пастата. Върнете огъня до умерен и гответе около 10 мин.
4. Свалете капака и увеличете огъня. Изчакайте течността да се поизпари и да се получи гъст сос. Разбъркайте и овкусете. Прибавете малко нарязани листа босилек по желание и поднесете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ