Регистрация

Лесна и бърза домашна майонеза с горчица



Лесна и бърза домашна майонеза с горчица
Лесно   |   Порции 300 мл   |   Видяна: 1770

Домашна майонеза с цяло яйце и горчица.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Дали се спекулира или е истина, че в майонезата в хранителната верига няма яйца, но пък е направена с възможно най-вредните мазнини - няма как да сме сигурни. Но ако си забъркаме майонеза вкъщи, е ясно какви продукти съдържа. Оказва се, че любимият на мнозина яйчен сос се прави за по-малко от 5 минути, а когато е домашно производство, в него може да се сипят полезни растителни мазнини, да се използват яйца и да се овкуси изцяло според предпочитанията. Как точно става, показват в канала Всегда Вкусно.

В купата на чопъра (която трябва да е идеално суха) се чуква едно яйце на стайна температура. Добавя се сол и захар, лъжичка горчица, оцет или лимонов сок и се налива растително масло. Със студено пресован зехтин е по-полезно, но може да вгорчи соса. Най-добрата опция е зехтин и олио да се смесят, за да има от всички мазнини и майонезата да не горчи. След като се налее и мазнината, се пюрира с пасатора, като уредът се поставя на дъното и бавно при непрестанна работа се изтегля нагоре. Майонезата е готова.

Ако искате сосът да е с добавки, можете да сложите скилидки чесън или прясна билка (босилек, джоджен) и да пюрирате отново. Лъжица кисело мляко пък ще направи соса по-лек. Вие си преценете дали искате традиционна майонеза или нещо по-така. А точните продукти и стъпнки на направа гледайте във видеото.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 5 мин.
Време за готвене: 5 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта