Лесен шведски шоколадов кейк
Лесно | Порции 5
| Видяна: 4209
Хем лесен, хем вкусен...
Необходими продукти:
- 2 яйца
- 100 г масло
- 150 мл брашно
- 250 мл захар
- 3 ч.л. какао на прах
- 1 ч.л. ванилова захар
- пудра захар (по желание)
Начин на приготвяне:
1. Разтопете маслото в средно голяма тенджерка.
2. Добавете захарта.
3. Добавете яйцата.
4. Разбъркайте докато се получи гладка смес.
5. Добавете какаото, брашното и ваниловата захар.
6. Изсипете в съд за печене.
7. Печете 20 мин. на 180ºС.
8. Оставете да се охлади и поръсете с пудра захар.
9. Поднесете просто така или с бита сметана и/или сладолед.
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 5 мин.
Време за готвене: 25 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ