Регистрация

Лесен пастет от телешки дорб

Лесен пастет от телешки дорб
Лесно   |   Порции 2-3   |   Видяна: 1702

Домашен телешки пастет с лук и моркови.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 300 г телешки дроб
  • 600 мл мляко за мариноване
  • 1 морков
  • 1 голяма глава лук
  • 40 г масло
  • сол, черен пипер и кимион
  • олио за пържене

Начин на приготвяне:

1. Нарежете дроба на парчета и го накиснете в млякото за два часа.

2. Кипнете вода, звадете парчетата дроб от млякото и ги пснете да се варят под капак за 15 минути.

3. През това време рендосайте моркова и наситнете лука.

4. Сгорещете олио в тиган и запържете в него лука докато стане прозрачен.

5. Добавете морковите и гответе още няколко минути.

6. През това време отцедете дроба в гевгир и го оставете от топлината да изпари водата, полепнала по него. След това го вкарайте директно в тигана.

7. Налейте 100 мл вода, добавете подправките и маслото в тигана и оставете ястието да се готви под капак за 15-20 минути.

8. Прехвърлете съдържанието на тигана в купата на блендера и пюрирайте. Вашият пастет е готов.

Можете да съхранявате в хладилник до 7 дни.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
1
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

ПОСЛЕДНО ТЪРСЕНИ

  1. печен
  2. С
  3. Запръжка
  4. Ж
  5. 50
  6. черен
  7. ца
  8. супа
  9. пита
  10. b

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта