Регистрация

Лазаня със спанак и рикота

Лазаня със спанак и рикота
Средно   |   Порции 6-8   |   Видяна: 3548

Постна лазаня с доматен сос и гъби.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 700 мл доматен сос
  • 475 г рикота
  • 1 яйце
  • 1 пресен домат, ситно нарязан
  • 300 г спанак
  • лазаня (или канелони по избор)
  • 250 г моцарела, пармезан
  • сол и пипер
  • може да добавите и 300 г фино нарязани гъби и 1 скилидка счукан чесън

Начин на приготвяне:

1. Загрейте предварително фурната на 180°C.

2. Сварете пастата.

3. Измийте и наситнете спанака.

4. Смесете яйцето с рикотата и спанака в купа.

5. Сложете лазанята направо в купата, в която ще поднесете.

6. Внимателно прибавете сместа със спанак, яйце и рикота, заедно с 2/3 от наситнения домат.

7. Прибавете още лазаня.

8. Прибавете останалата 1/3 от домата и доматения сос.

9. Покрийте с малки резени моцарела и внимателно поръсете с пармезан.

10. Печете 30 мин.

 

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
1
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
1
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта