Регистрация

Лаврак в плик с лимоново-чеснов сос

Лаврак в плик с лимоново-чеснов сос
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 650

Задушен лаврак със сладко-кисел сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 лаврака (по около 350-450 г всеки)
  • сол, пипер, сух риган и чесън на прах
  • 2 с.л. соев сос
  • 1/2 лимон
  • 1 см. корен джинджифил (или 1/4 ч.л. на прах)
  • 2 с.л. зехтин

За соса:

  • 2 лимона
  • 4 скилидки чесън
  • 1 см корен джинджифил (или 1/4 ч.л. на прах)
  • 1 с.л. соев сос
  • 1 с.л. зехтин (а още по-добре 1 с.л. с връх свинска мас)
  • копър

Начин на приготвяне:

1. Почистеният и охладен лаврак извадете на стайна температура.

2. Смесете сока от 1/2 лимон със соевия сос, малко сол, пипер, риган и настъргания на ситно джинджифил.

3. С получената марната намажете рибата вътрешно и външно много добре и оставете да почине за 10 минути в хладилник.

4. Приберете двете риби в два отделни плика. Печете на 200 градуса за 40-тина минути.

5. През това време направете соса като подгреете зехтина или разтопите свинската мас и добавите в нея соевия сос, изстискания лимонов сок, настъргания на ситно джинджифил и намачкания на паста чесън. Добавете наситнен копър по желание.

6. Сервирайте рибата със соса и гарнитура от пресни зеленчуци.

Снимка: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 1:20 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
2
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта