Регистрация

Кюфтета Фуки-мисо

Кюфтета Фуки-мисо
Средно   |   Порции 2   |   Видяна: 3119

Пилешки кюфтета с японски подправки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 350 г пилешка кайма
  • 2 с.л. саке
  • 6 ч.л. фуки-мисо (мисо с  кълнове лопуш) или обикновено мисо по избор
  • 1 ч.л. картофено нишесте

Начин на приготвяне:

1. Мариновайте месото със сакето около 30 мин.

2. Смесете го с картофеното нишесте.

3. Разделете месото на 12 топки, сплескайте ги и сложете 1/2 ч.л. фуки-мисо в средата на всяка, слепете краищета и оформете кюфтета.

4. Задушавайте на силен огън около 12 мин.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 30 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта