Регистрация

Кюфтета с гъби и кисело зеле

Кюфтета с гъби и кисело зеле
Средно   |   Порции 3   |   Видяна: 1062

Кюфтета с кисело зеле и гъбена плънка.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 600 г кайма
  • 200 г гъби
  • 2 глави лук
  • 200 г кисело зеле (може да замените с праз лук)
  • 100 г масло
  • 2 с.л. олио
  • 2 филии хляб
  • 2 яйца
  • 100 мл мляко
  • сол и пипер
  • горчица
  • магданоз

Начин на приготвяне:

1. Разбийте едно яйце в купа, налейте млякото и в тази смес накиснете хляба.

2. Каймата прехвърлете в купа, добавете 1 наситнена глава лук, сол, черен и червен пипер, горчица, наситнен магданоз и второто яйце. Наситнете добре отцеденто от саламурата кисело зеле (или празия лук) и го сложете към останалите съставки. После натрошете и хляба вътре и замесете. Приберете в хладилник.

3. В тиган сгорещете 1 с.л. олио и добавете в него 30 г масло. Добавете наситнените глава лук и гъби и гответе докато гъбите омекнат. Оставете да се охлади.

4. Сгорещете в тиган 1 с.л. олио и част от останалото масло. Взимайте с мокри ръце от каймяната смес в едната си длан. Слагайте отгоре от гъбената запръжка и захлупвайте с втори пласт кайма. Пържете двустранно в маслото до готовност. При нужда добавяйте още масло в тигана.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 1 час
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта