Регистрация

Кюфтета със сметана по руски

Кюфтета със сметана по руски
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 2428

Кюфтета с каперси и млечен сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500 г телешка кайма
  • 2 хлебни питки или бяла багета (от предишния ден)
  • 1 ч.ч. мляко
  • 1 глава лук
  • масло
  • 1 яйце
  • 5 аншоа, филе
  • магданоз
  • сол и пипер
  • индийско орехче
  • 1 л бульон (или вода с 2 кубчета бульон)
  • 2 дафинови листа
  • пипер на зърна
  • 5 или 6 с.л. каперси
  • 250 мл сметана
  • 2 жълтъка
  • 1 лимон

Начин на приготвяне:

1. Натрошете хляба и го накиснете в млякото.

2. Нрежете много фино лука и го запържете докато стане прозрачен в малко масло.

3. Отцедете хляба от млякото като го изстискате и го смесете с каймата и охладения лук.

4. Нарежете аншоата и магданоза на много ситни парчета и ги прибавете в сместа.

5. Прибавете и едно цяло яйце.

6. Овкусете с индийско орехче, сол и пипер и омесете до еднородна смес.

7. Сгорещете бульона в тенджерка.

8. Прибавете дафиновите листа и малко зърна пипер с 3 с.л. каперси.

9. Оставете да заври.

10. Направете кюфтенца с големина на яйце и ги сложете в бульона, без да го оставяте да кипи. Гответе така за 10 мин.

11. Извадете кюфтенцата и ги дръжте на топло.

12. Извадете дафиновите листа и зърната пипер.

13. Смесете 2 с.л. сметана с 2 жълтъка и заделете.

14. Прибавете останалата сметана в бульона и варете докато се сгъсти и намали обема си наполовина.

15. Свалете тенджерата от огъня и прибавете сместа с жълтък и сметана, като разбърквате.

16. Сложете отново на котлона, но не позволявайте да заври. Оставете да се сгъсти.

17. Овкусете соса с лимонов сок, лимон, сол и пипер.

18. Прибавете останалите каперси и още малко индийско орехче.

19. Сега върнете кюфтенцата в тенджерката и ги стоплете.

20. Поднесете с варени картофи.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

РЕЦЕПТА НА ДЕНЯ

сподели:

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта