Регистрация

Кюфтенца от ориз със сланина и кашкавал

Кюфтенца от ориз със сланина и кашкавал
Лесно   |   Порции 3   |   Видяна: 700

Пържени оризови кюфтета с колбас и кашкавалена коричка.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1/2 ч.ч. ориз
  • 2 яйца
  • 100 г шунка или бекон (със сланина става стахотно)
  • копър
  • 50 г кашкавал
  • 1 скилидка чесън
  • сол на вкус
  • олио за пържене

Начин на приготвяне:

1. Сварете ориза хубаво.

2. В охладения ориз сипете нарязания на малки кубчета колбас и/или сланината, намачканата скилидка чесън, наситнения копър, чукнете яйцето и осолете на вкус.

3. Замесете с ръце оризови кюфтенца.

4. Сгорещете мазнина в тиган, а до него си пригответе тавичка, застлана с хартия за печене.

5. Първо пържете кюфтенцата от двете страни, а после ги наредете в тавичката и ги оставете да се запекат за 10-тина минути.

6. През това време рендосайте кашкавала. На 10-тата минута посипете кюфтенцата с него и оставете да се запекат още малко.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта