Кюфтенца от земни ябълки
Панирано пилешко със зеленчуци.
Необходими продукти:
- 1 голяма грудка земна ябълка
- пилешки бедра
- 2 стръка зелен лук
- 1 скилидка чесън
- 1 ч.л. соев сос
- 1 ч.л. мирин
- щипка сол и пипер
- хлебни трохи за паниране панко
Начин на приготвяне:
1. Обелете кората на грудките земни ябълки и ги нарежете на тънки резенчета. Сгответе на пара, докато омекнат така, че клечка за зъби да минава лесно през тях.
2. Накиснете пилето в смес от соев сос и мирин за 5 минути.
3. В кухненски робот, блендирайте пилето, зеления лук и чесъна. Овкусете с малко сол и пипер.
4. Намачкайте земните ябълки с преса за мачкане на картофи или с вилица, докато изглежда като картофено пюре.
5. Добавете пилето и разбъркайте добре със земните ябълки.
6. Накрая, оформете като кюфтенца и ги оваляйте в хлебни трохи панко. Те са лепливи, затова дръжте наблизо куша с вода, за да навлажнявате пръстите си преди оформянето на всяко кюфтенце.
7. Изпържете в олио, докато станат златисто кафяви.
8. Сервирайте с лимон отстрани и малко сос тонкатсу.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ