Регистрация

Кюфтенца от зеле с консерва риба тон

Кюфтенца от зеле с консерва риба тон
Средно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 430

Зелеви кюфтета с риба от консерва, лук, кашкавал и яйца, които можете да поднесете с майонезен сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 яйца
  • 1/2 глава червен лук
  • 1/2 малка зелка
  • 150 г кашкавал или друго твърдо сирене
  • 1 консерва (около 150 г) риба тон в растително олио
  • сол и пипер
  • 4-6 с.л. олио

За соса (по желание):

  • 80 мл майонеза
  • 1 скилидка чесън
  • 1 ч.л. лют сос

Начин на приготвяне:

1. Разбийте яйцата в купа със сол и пипер.

2. Наситнете червения лук и го добавете при яйцата. Поръсете със сол и пипер.

3. Зелето нарежете на тънки лентички и изсипете в купата при останалите продукти. Отгоре излейте рибата тон с част от сока на консервата.

4. Рендосайте кашкавала или друго избрано от вас сирене в купата и разбъркайте добре.

5. Намажете дъното на голям тиган с незалепващо покритие с 2 с.л. олио и загрейте на умерен огън. С лъжица изсипвайте по 1-2 с.л. от сместа на 2-3 места в тигана и разстилайте, за да се получат 2-3 плоски палачинки. Печете по 2-3 минути от страна - до получаването на златист загар. Вадете в чиния и отново нмаслете тигана преди печенето на следващата порция. Ако се получават черни, а не златисти корички, намалете огъня.

6. По желание пригответе сос за поднасяне като разбъркате майонезата с лют сос и намачкана скилидка чесън.

 

Източник: YouTube/Essen Rezepte

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 1 час
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта