Регистрация

Къри с телешко по японски

Къри с телешко по японски
Средно   |   Порции 2   |   Видяна: 3703

Телешко с картофи, моркови, лук и подправки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 600 г говеждо месо, гърди, нарязано на парчета
  • 2 малки моркова, обелени и нарязани на хапки
  • 4 малки картофа, обелени и нарязани на хапки
  • 2 големи глави лук, нарязани на кубчета
  • 1 опаковка японско къри
  • 1 с.л. масло
  • 4 ч.ч. вода

За маринатата:

  • 1 с.л. светъл соев сос
  • 1 с.л. саке

Начин на приготвяне:

1. Пригответе маринатата. Сложете в нея месото и пъхнете в хладилника за поне 1 час (а може и за цялата нощ).

2. Загрейте малко олио в един уок и запържете лука, прибавете месото да се позапържи докато промени цвета си, прибавете и останалите зеленчуци. Залейте с вода и прибавете кърито.

3. Кипнете, намалете котлона и оставете да къкри 1 ½ до 2 часа, за да стане телешкото крехко.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 2.30 ч.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта