Къри с телешко по японски
Средно | Порции 2
| Видяна: 3838
Телешко с картофи, моркови, лук и подправки.
Необходими продукти:
- 600 г говеждо месо, гърди, нарязано на парчета
- 2 малки моркова, обелени и нарязани на хапки
- 4 малки картофа, обелени и нарязани на хапки
- 2 големи глави лук, нарязани на кубчета
- 1 опаковка японско къри
- 1 с.л. масло
- 4 ч.ч. вода
За маринатата:
- 1 с.л. светъл соев сос
- 1 с.л. саке
Начин на приготвяне:
1. Пригответе маринатата. Сложете в нея месото и пъхнете в хладилника за поне 1 час (а може и за цялата нощ).
2. Загрейте малко олио в един уок и запържете лука, прибавете месото да се позапържи докато промени цвета си, прибавете и останалите зеленчуци. Залейте с вода и прибавете кърито.
3. Кипнете, намалете котлона и оставете да къкри 1 ½ до 2 часа, за да стане телешкото крехко.
Най-важните съставки
бейби моркови, вода, говежда пържола, говеждо месо, картофи, къри, масло, моркови, саке, светъл соев сос, соев сос, телешко, телешко филе
Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 2.30 ч.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ