Къри капучино с лимонова трева
Нетрадиционна гореща алкохолна напитка с плодове.
Необходими продукти:
- 100 мл Нойли Прат (или друг вермут по избор)
 - 50 мл портвайн (или друг силен ликьор)
 - 80 мл бяло вино
 - 5 стръка лимонова трева
 - 2 г лимонова кора
 - 20 г лук
 - 5 г чесън
 - 300 мл рибен бульон
 - 300 мл сметана
 - 10 г къри на прах
 - 10 г жълта тайландска къри паста (ако не намерите, можете да я пропуснете)
 - 1 бр жълта ябълка
 - половин ананас
 - половин банан
 - 60 г подсолено масло
 
Начин на приготвяне:
1. Сложете видовете вина заедно с лимоновата трева да къкрят на слаба температура, докато намалеят наполовина като количество.
2. В тиган, задушете лука, чесъна, къри пастата, кърито на прах, заедно с нарязаните плодове.
3. Залейте с рибния бульон и оставете да заври.
4. Оставете да къкри 10 минути, блендирайте и отцедете.
5. Добавете алкохола към блендираната смес и загрейте на котлона.
6. Добавете лимоновата кора и сметаната.
7. Отстранете от огъня преди да се е сгорещило прекалено много.
8. С ръчен миксер, направете всичко на пяна и сервирайте горещо.



		    
		    
		    
		    
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ