Регистрация

Ободряваща напитка с тиква и кафе



Ободряваща напитка с тиква и кафе
Лесно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 1804

Зимно лате с тиква, сметана и подправки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 22.01.2018

Много напитки в една обединяват Лора и Стоян, за да направят идеалното зимно кафе, което може да мине и за лека закуска или пък за стопляща чаша с ароматно питие, което да ви сгрее в студеното време, щом се приберете в уютния си топъл дом. Първоначалната идея за кафе с тиква е стряскаща, но крайният резултат е особено ефектен, затова не отказвайте рецептата преди да я видите.

За начало ви трябва парче печена тиква, като водещите препоръчват да си я купите директно изпечена, защото е сготвена на висок градус, който е карамелизирал захарите й. Следва да си издълбаете ядливата част от кората и да я пюрирате. После в касерола се загрява мляко с кафява захар, ванилова захар, канела, джинджифил, карамфил и индийско орехче. Към него се добавя тиквеното пюре и всичко се бърка заедно до кипване.

Сместа се прецежда и се смесва с готово еспресо. После се разпределя в чаши и се украсява с бита сметана и щипка канела за финал. А сега си признайте - не искате ли да отпиете поне една глътка от тази разкошна напитка със зимни аромати?

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта