Регистрация

Къпкейкове с шоколадова лава



Къпкейкове с шоколадова лава
Средно   |   Порции 12 мъфини   |   Видяна: 2321

Шоколадови кексчета с фростинг от сметана и крем сирене.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 01.05.2017

В началото на рецептата получаваме практичен урок като научаваме каква е разликата между къпкейкове и мъфини. Оказва се, че къпкейовете са мъфини, които имат шапка или глазура. Възможно е и да са с друг вид сладкарска украса. Освен това неписано правило е, че къпкейковете са доста сладки. Затова на следващ етап се запознаваме с една уникална рецепта за къпкейкове с течен шоколадов център и разкошна сметанова шапчица.

В началото започваме със следващо сладкарско правило - когато се правят мъфини винаги се смесват в две отделни купи течните и сухите съставки и след това внимателно сухите се изсипват в течните. Така в случая на финала имаме тесто с какао, сметана, ванилия и ароматна кафява захар. Изпичаме във формички за мъфини и сериозната заигравка със сладкиша започва.

Готовите мъфини се издълбават в средата и се пълнят с разтворен в мляко течен шоколад. След това капачетата им се връщат отгоре. И за да не цъфтят с неугледност, се прави глазура, с която да се украси кексчето. За нея се смесват крем сирене и бита сладкарска животинска сметана. Покриваме кексчетата с бялата шапчица и ги превръщаме в страхотно вкусни къпкейкове.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта