Регистрация

Кростини с ростбиф или багета с телешко

Кростини с ростбиф или багета с телешко
Лесно   |   Порции 5   |   Видяна: 3193

Ордьовър с телешко на хапки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 30 филийки багета
  • 15 много тънко нарязан на филийки полусуров ростбиф
  • 15 стръка кресон
  • ½ ч.ч. заквасена сметана
  • 4 с.л. уасаби
  • сол и пипер
  • зехтин

Начин на приготвяне:

1. Загрейте предварително фурната на 150°С. Сложете хляба в тавичка и поръсете леко със зехтин, сол и пипер. Печете 5 мин., извадете и обърнете от другата страна. Отново намажете със зехтин и печете още 5 мин. Заделете върху решетка, докато филийките се охладят.

2. Смесете заквасената сметана и уасабито в купа. Опитайте и доовкусете.

3. Нарежете филийките ростбиф на две по дължина и измийте и подсушете стръковете кресон.

4. Сложете стрък кресон върху филийката хляб, след това покрийте със сметановия сос. Навийте ростбифа на руло и го поставете най-отгоре. Не слагайте много сос (около 1 пълна ч.л. на филийка), за да не се изгуби вкусът на телешкото и кресона.

5. Поднесете.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 30 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта