Кростини с пилешко и майонеза
Брускета с месо и чеснов сос.
Необходими продукти:
- 3 - 4 бр. пилешки гърди
 - готов чеснов сос
 - сушен розмарин
 - 3 - 4 твърдо сварени яйца
 - майонеза
 - див лук, фино нарязан
 - 1 багета, нарязана на тънки филийки под ъгъл
 - зехтин
 - морска сол, смлян бял пипер
 
Начин на приготвяне:
1. Загрейте предварително фурната на 150°С. Сложете филийките в тавичка и поръсете леко със зехтин, след това със сол и пипер. Печете 5 мин., извадете от фурната и обърнете. Отново поръсете със зехтин и печете още 5 мин. Заделете върху решетка, да се охладят.
2. Намачкайте сварените яйца с малко майонеза, сол и бял пипер на вкус.
3. Поширайте пилешките гърди във вряща вода с розмарина и малко сол. Отцедете и оставете да се охладят. Накъсайте с вилица. Ако парчетата са много големи, може ги нарежете. Смесете с чесновия сос и добавете сол и пипер на вкус.
4. С помощта на 2 лъжици, оформете топчица от яйчената майонеза и поставете върху изпечените филийки. По желание приплескайте леко с гърба на лъжицата, така че да залепне по-добре за хляба. Аранжирайте по този начин половината филилийки. Останалите аранжирайте с пилешката смес, поръсени с див лук.
5. Поднесете.



		    
		    
		    
		    
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ