Регистрация

Кростини с пилешко и майонеза

Кростини с пилешко и майонеза
Средно   |   Порции 5-6   |   Видяна: 2780

Брускета с месо и чеснов сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 3 - 4 бр. пилешки гърди
  • готов чеснов сос
  • сушен розмарин
  • 3 - 4 твърдо сварени яйца
  • майонеза
  • див лук, фино нарязан
  • 1 багета, нарязана на тънки филийки под ъгъл
  • зехтин
  • морска сол, смлян бял пипер

Начин на приготвяне:

1. Загрейте предварително фурната на 150°С. Сложете филийките в тавичка и поръсете леко със зехтин, след това със сол и пипер. Печете 5 мин., извадете от фурната и обърнете. Отново поръсете със зехтин и печете още 5 мин. Заделете върху решетка, да се охладят.

2. Намачкайте сварените яйца с малко майонеза, сол и бял пипер на вкус.

3. Поширайте пилешките гърди във вряща вода с розмарина и малко сол. Отцедете и оставете да се охладят. Накъсайте с вилица. Ако парчетата са много големи, може ги нарежете. Смесете с чесновия сос и добавете сол и пипер на вкус.

4. С помощта на 2 лъжици, оформете топчица от яйчената майонеза и поставете върху изпечените филийки. По желание приплескайте леко с гърба на лъжицата, така че да залепне по-добре за хляба. Аранжирайте по този начин половината филилийки. Останалите аранжирайте с пилешката смес, поръсени с див лук.

5. Поднесете.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 35 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта