Регистрация

Креолски мръсен ориз

Креолски мръсен ориз
Лесно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 1898

Ориз с телешко и свинско.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500 г смляно свинско
  • 500 г смляно телешко
  • 1 голяма сладка чушка
  • 1 средна глава лук
  • 5-6 скилидки чесън, обелени
  • 1-2 пресни, много люти чушлета
  • 1 ч.л. сол
  • 1 ч.л. едро смлян червен пипер
  • 2 консерви (120-170 г) гъбен сос за пържоли
  • 4 ч.ч. сварен ориз

Начин на приготвяне:

1. Изпържете в тиган смляното месо, докато се сготви. Прибавете сладката чушка, лука и чесъна в кухненски робот и ги пюрирайте. След това ги сложете при месото. Разбъркайте хубаво, така че да се запържи всичко много добре и прибавете гъбения сос и малко вода. Оставете сместа да къкри поне половин час.

2. Добавете сварения ориз и разбъркайте отново, така че да се обединят напълно със соса. Колкото повече ориз добавяте, толкова по-сухо и бяло ще е ястието ви.

 

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 30 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

РЕЦЕПТА НА ДЕНЯ

сподели:

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта