Креолски мръсен ориз
Лесно | Порции 3-4
| Видяна: 3781
Ориз с телешко и свинско.
Необходими продукти:
- 500 г смляно свинско
- 500 г смляно телешко
- 1 голяма сладка чушка
- 1 средна глава лук
- 5-6 скилидки чесън, обелени
- 1-2 пресни, много люти чушлета
- 1 ч.л. сол
- 1 ч.л. едро смлян червен пипер
- 2 консерви (120-170 г) гъбен сос за пържоли
- 4 ч.ч. сварен ориз
Начин на приготвяне:
1. Изпържете в тиган смляното месо, докато се сготви. Прибавете сладката чушка, лука и чесъна в кухненски робот и ги пюрирайте. След това ги сложете при месото. Разбъркайте хубаво, така че да се запържи всичко много добре и прибавете гъбения сос и малко вода. Оставете сместа да къкри поне половин час.
2. Добавете сварения ориз и разбъркайте отново, така че да се обединят напълно със соса. Колкото повече ориз добавяте, толкова по-сухо и бяло ще е ястието ви.
Най-важните съставки
гъбен бульон, зелени люти чушки, лук, ориз, свинска кайма, сол, телешка кайма, червен пипер, чесън, чушки
Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 30 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ