Регистрация

Крем супа от тиква с шам фъстък

Крем супа от тиква с шам фъстък
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 3406

Супа от тиква и ябълка, подправена с множество екзотични аромати.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • ½ средно голяма тиква
  • 1 обелена ябълка
  • ¼ кубче твърдо тофу
  • 2-3 с.л. кашу
  • 1 ч.ч. вода
  • ½ ч.ч. мляко (може соево или кокосово)
  • 1 с.л. равни количества кимион, копър, сминдух, горчица и калинджи
  • 1 ч.л. ванилова есенция
  • 1 с.л. масло
  • 1 ч.л. сол
  • допълнително кашу за декорация

Начин на приготвяне:

1. Нарежете тиквата, ябълката и тофуто.

2. Загрейте олио в малка тенджерка и загрейте подправките докато усетите аромата им. Прибавете нарязаните тиква, ябълки и тофу и запържете за няколко минути.

3. Кипнете водата и добавете всички съставки. Оставете да врат на слаб огън за 20-30 минути без капак (или частично похлупени), иначе млякото може да изкипи.

4. Прехвърлете всичко в кухненския робот и пюрирайте до получаването на гладка крем супа. Прибавете още малко сол ако е необходимо. Сервирайте крем-супата, гарнирана с кашу и няколко капки олио.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

ПОСЛЕДНО ТЪРСЕНИ

  1. 6
  2. 8
  3. плодове
  4. пълнени
  5. patladjan
  6. сладкиш
  7. 5
  8. food
  9. ус
  10. 50

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта