Регистрация

Крем-супа от гъби

Крем-супа от гъби
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 3221

Млечна нискокалорична супа с гъби. 

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • около 400 г печурки (или повече)
  • 100 мл мляко
  • 100 мл сметана
  • хубав зехтин Еxtra virgin
  • 1 с.л. сос от стриди
  • масло
  • пипер и сол
  • 1 глава лук
  • 2 скилидки чесън
  • печени филирани бадеми
  • лют червен пипер
  • питки хлаб за поднасяне

Начин на приготвяне:

1. Нарежете гъбите на едри кубчета. Заделете няколко хубави гъби, които да нарежете на тънки филийки за украса при поднасяне.

2. Фино нарежете лука и чесъна и ги запържете до златисто, но не и до покафеняване, защото вкусът на лука става прекалено силен и този на гъбите ще се изгуби. Извадете от тигана.

3. В същия съд сгорещете зехтин и едра бучка масло. Изпържете нарязаните на кубчета гъби до покафеняване и готовност. Овкусете със сол и пипер. Извадете от тигана.

4. На тяхно място сложете гъбите, които сте нарязали на тънки филийки и ги поразбъркайте на изключен котлон, но на все още горещ тиган. Оставете ги така, докато приготвяте останалото.

5. Смесете в блендера 2/3 от нарязаните на кубчета и запържени гъби с лука и чесъна и млякото до получаване на възможно най-гладка смес.

6. Върнете сместа на котлона и добавете сметаната, бучка масло, около 1 ч вода и 1 с.л. сос от стриди. Добавете останалата 1/3 от нарязаните на кубчета гъби. Разбъркайте хубаво и оставете да къкри за около 10 мин.

7. Сипете в затоплени купи за супа. Украсете със заделените и нарязани на филийки гъби, филирания бадем и поръсете със зехтин, смесен с червен пипер в съотношение 2:3. По желание добавете и фино нарязан магданоз.

8. Поднесете с препечени питки - срежете на две питките и ги поръсете с малко олио. Препечете в сгорещен тиган и от двете страни до покафеняване и до получаване на хрупкава коричка.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта