Регистрация

Крем супа от аспержи

Крем супа от аспержи
Лесно   |   Порции 1   |   Видяна: 2668

Зелена пюрирана супа с шунка и бадеми.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 връзка аспержи (около 8-10 стръка)
  • бучка масло
  • сол и прясно смлян пипер
  • филирани бадеми
  • 100 г шунка
  • зехтин, за поръсване

Начин на приготвяне:

1. Сгорещете сух тиган с дебело дъно и препечете бадемите, докато усетите аромата им. Внимавайте, защото бързо прегарят. Когато покафенеят леко, ги заделете в друг съд.

2. Изпечете шунката на скара или оребрен тиган до покафеняване. Заделете върху кухненска хартия, за да се отцеди излишната мазнина. Нарежете я на тънки ленти.

3. Сложете аспержите в кипяща, леко подсолена вода за около 4 мин.

4. Извадете аспержите, но оставете тенджерата с водата на котлона.

5. Сложете аспержите в блендер с бучка масло. Пюрирайте до гладкост. Когато е готово, изключете котлона, на който сте оставили тенджерата с водата и добавете малко от течността. Пюрирайте до получаване на желаната консистенция за супа. Опитайте и ако трябва, овкусете със сол, но имайте предвид, че шунката, която ще добавите преди сервиране, също е солена.

6. Сипете супата в купа. Подредете отгоре шунката, а върху нея сложете бадемите. Поръсете с малко зехтин и прясно смлян черен пипер. Поднесете с препечен хляб.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта