Регистрация

Крем за мазане от дробчета с масло



Крем за мазане от дробчета с масло
Лесно   |   Порции 4-8   |   Видяна: 763

Домашен пилешки пастет от дробчета по френски.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Маслен крем за мазане с месо, зеленчуци и деликатен дъх на алкохол приготвят в канала Всегда Вкусно, като използват стара френска рецепта за пастет от пилешки дробчета. В миналото този сос за филийки е бил особено тачен в земите на Западна Европа, а изисканото общество го е сервирало за закуска с хляб или като мезе на пищните събирания. Днес вече може да бъде направен във всеки дом, а рецептата и готвенето не са никак сложни.

В тиган се запържват лука и морковите, добавят се масло, дробчетата и подправки и всичко се задушава заедно на умерен огън. Следва да се прехвърли в купата на чопъра (може и в месомелачка, но ще трябва да миете повече след това), да се добави още масло и да се смели на крем. Залива се с разтопено масло и се прибира в хладилник докато стегне хубаво. След това се поръсва с пресен копър и се сервира - може и в компанията на соленки, крекери, препечен хляб или бели пухкави филийки и кроасани. Точните продукти и стъпки на готвене можете да видите ТУК, а как го правят - гледайте във видеото по-горе, за да се убедите колко е лесно.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 35 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта