Краставички по японски
Краставица със соев сос, оцет и сусам.
Необходими продукти:
- 2 краставици
- ябълков оцет
- светъл соев сос
- сусамово олио
- сусамови семена
- джинджифил
- чесън
Начин на приготвяне:
1. Обелете само на няколко места краставиците и ги нарежете наедро по диагонал.
2. Смесете 1 част светъл соев сос към 1.5 части ябълков оцет, така че количеството им да е достатъчно да покрие краставиците, когато ги прибавите. Нарежете джинджифила на тънки парчета и прибавете няколко скилидки леко счукан чесън (разполовете скилидките, смачкайте ги с ножа и ги сложете така цели). Налейте сусамово олио и поръсете със сусамови семена отгоре. Сложете краставиците в сместа и разбъркайте. Оставете в хладилника, най-добре за цял ден.
3. Поднесете върху прясно задушен на пара бял ориз.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ