Регистрация

Краставички по японски

Краставички по японски
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 3214

Краставица със соев сос, оцет и сусам.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 краставици
  • ябълков оцет
  • светъл соев сос
  • сусамово олио
  • сусамови семена
  • джинджифил
  • чесън

Начин на приготвяне:

1. Обелете само на няколко места краставиците и ги нарежете наедро по диагонал.

2. Смесете 1 част светъл соев сос към 1.5 части ябълков оцет, така че количеството им да е достатъчно да покрие краставиците, когато ги прибавите. Нарежете джинджифила на тънки парчета и прибавете няколко скилидки леко счукан чесън (разполовете скилидките, смачкайте ги с ножа и ги сложете така цели). Налейте сусамово олио и поръсете със сусамови семена отгоре. Сложете краставиците в сместа и разбъркайте. Оставете в хладилника, най-добре за цял ден.

3. Поднесете върху прясно задушен на пара бял ориз.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 15 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта