Корнишони с аспирин в буркани
Кисели краставички в буркани с аспирин. Начин за правене на кисели краставички без стерилизиране.
Необходими продукти:
- 9 дафинови листа (може и пресни)
- 3-6 листа целина
- 3 клонки копърово семе
- лист хрян - ако имате
- 9 зърна бахар
- 15 зърна черен пипер
- 9 скилидки чесън
- 1,3-1,5 кг корнишони
За саламурата:
- 1,5 с.л. морска сол
- 1 ч.л. захар
- 1 л топла вода
- 6 с.л. оцет
- 6 аспирина
Начин на приготвяне:
1. В 3 чисти буркана от приблизително 750 мл на дъното подпредете по 3 дафинови листа, по 1/3 лист хрян, ако имате, по 1-2 листа целина и по клонка копърво семе.
2. Пуснете по 5 зърна черен пипер, по 3 скилидки чесън (цели или разполовени) и по 3 зърна бахар.
3. Краставичките измийте хубаво и отрежете капачетата.
4. Подредете изправени плътно в бурканите, а ако отгоре остава още място, подредете до върха на буркана и легнали напречно краставички.
5. Разбийте заедно продуктите за саламурата (без аспирина) и залейте бурканите догоре. Пуснете по 2 аспирина във всеки и завъртете капачките.
6. Оставете бурканите едно денонощие с капачките надолу, след това обърнете и подредете в долапа. След няколко дни вече можете да хапвате или пък си запазете за дълбоката зима.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ