Регистрация

Корейско суши с раци

Корейско суши с раци
Средно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 7044

Корейско суши с рачешки рулца и зеленчуци.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 ч.ч. късозърнест ориз
  • 3 листа печени водорасли
  • 1 морков
  • краставица
  • 2 яйца
  • 6 малки рачешки ролца
  • 2 зелен лук
  • малко оризов оцет/сусамово олио/захар

Начин на приготвяне:

1. Сварете ориза в уреда за варене на ориз.

2. Когато е готов, оставете да се охлади. Направете смес от оризов оцет, щипка захар и сусамово олио и овкусете ориза с нея.

3. Разбийте яйцата и ги направете на омлет. Нарежете на дълги ленти.

4. Нарежете рачешките ролца на дълги и тънки ленти, както и моркова, зеления лук и краставицата. Запържете моркова и зеления лук в тиган докато омекнат леко и си пуснат аромата.

5. Сложете тънък слой ориз върху лист водорасли и оставете по малко празно място в двата края. Подретете необходимите продукти върху ориза и навийте на руло.

6. Навийте доста стегнато, така че да не изтече. Залепете с малко вода в краищата.

7. Нарежете рулото на около 8-10 кръгчета и поднесете.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 10 мин.
Време за готвене: 15-20 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта