Регистрация

Кордон бльо с пилешки гърди

Кордон бльо с пилешки гърди
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 1001

Пълнени пилешки гърди с шунка и кашкавал.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 комплекта пилешки гърди (лява и дясна)
  • 8 плочки сирене за сандвичи (ементал, чедър или друго по избор)
  • 4 слайса шунка
  • 2-3 с.л. брашно
  • сол и пипер на вкус
  • галета (около 150 г; най-добре панко)
  • мащерка
  • 1 яйце
  • 2-3 с.л. олио
  • 1 ч.л. вода
  • 50 мл сухо бяло вино

Начин на приготвяне:

1. Разделете гърдите на лява и дясна, а после всяко парче разполовете през средата на дебелината без да режете докрай. Така ще се получат дълги пилешки филета.

2. Обтрийте филетата със сол, пипер и мащерка.

3. Във всяко от тях положете по 2 плочки сирене за сандвичи и отгоре по слайс шунка. После завийте на рулце и фиксирайте с клечки за зъби или шишове.

4. Овалвайте рулата първо в брашно, после в разбито яйце и на финала в галета. Към галетата можете да добавите още мащерка за аромат.

5. Подредете панираните месца в тава, сипете на дъното мазнина и вода и сложете да се пекат в предварително загрята на 180 градуса фурна.

6. След 25 минути налейте виното и обърнете месата. Оставете да се допекат за 10-тина минути.

7. Сервирайте като разрежете косо по ширина всяко рулце.

Източник: lozhka.su

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта