Регистрация

Коледни сладки със сушени плодове



Коледни сладки със сушени плодове
Средно   |   Порции 20 броя   |   Видяна: 3243

Коледни курабийки тип Щолен с масло и коричка от пудра захар.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 28.11.2017

Коледните сладкиши са предизвикателство за всяка домакиня да направи най-идеалните десертчета за най-семейния празник в годината. Бисквитите, курабийките и кексовете, които се приготвят през зимата, са ароматни и често в тях има плодове. Затова Лора и Стоян решават да променят леко една традиционна коледна рецепта за кекс и от неговото тесто да направят курабийки, които да са умален вариант на любимия коледен щолен.

Започваме с маслото и захарта, като масло на стайна температура разбиваме с кристална захар и добавяме канелена захар, захар с аромат на ром и такава с дъх на лимон. Въпреки че тези пакетчета вече се откриват лесно при сладкарските подправки в хипермаркетите, ако не намерите, добавете просто канела, лимонова кора и есенция ром. Следва да разбиете с миксер до получаването на гладка кремообразна смес.

После смесваме и сухите съставки - брашно, бакпулвер, кардамон и карамфил на прах. Добавяме при маслената смес и замесваме тесто. Обогатяваме го с извара, нарязани бадеми и два вида стафиди в голямо количество. Оформяме от него топки и ги редим в тавичка за печене. Готвим на 180 градуса за около 25 минути.

След като курабийките се охладят, потапяме всяка в разтопено масло и след това овалваме в смес от пудра захар и ванилова захар. После е добре да сдържим лакомията си до Коледа или поне за 3 дни, за да се отпуснат сладките.

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
1
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта