Регистрация

Коледен кейк със стафиди, мляко и ядки

Коледен кейк със стафиди, мляко и ядки
Средно   |   Порции 6-8   |   Видяна: 1813

Празничен кекс с маслено тесто и снежна глазура.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 200 грама масло или маргарин
  • 4 с.л. какао
  • 1,5 ч.ч. захар
  • 0,5 ч.ч. мляко
  • 2 ч.ч. брашно
  • 4 яйца
  • 1 ч.л. бакпулвер
  • ванилова захар на вкус
  • стафиди на вкус
  • ядки по избор (орехи, бадеми, кашу, лешници)

Начин на приготвяне:

1. В тенджерка изсипете млякото, какаото и захарта и на слаб огън разбърквайте до хомогенизиране, но без да кипва.

2. Щом се разтвори, добавете и маслото или маргарина и продължете да бъркате до пълното му разтапяне.

3. Разбийте яйцата.

4. Пресейте брашното с бакпулвера.

5. Смесете яйцата с прахообразната смес, добавете млечната течнос, като си запазите няколко с.л. от нея за глазиране и разбъркайте.

6. Добавете стафидите, ваниловата захар и ядките (може да ги натрошите или скълцате, а може и да ги оставите цели) и разбъркайте отново.

7. Намазнете и набрашнете тавичка за печене на кексове и изсипете тестото вътре.

8. Печете на 180 градуса в средата на предварително загрята фурна до готовност.

9. След изваждане по желание глазирайте с млечната смес или поръсете с пудра захар.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 1:30 часа

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта