Регистрация

Коктейл с аперол и водка



Коктейл с аперол и водка
Лесно   |   Порции 1   |   Видяна: 3060

Портокалов коктейл с водка и аперол.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Газиран алкохолен коктейл - идеалната напитка с повод или просто за удоволствие след тежък работен ден или в релаксиращия уикенд. В това питие се преплитат портокалов и захарен вкус с алкохолна тежест и свободата на газираната вода - получава се освежаваща радост за небцето, допълнена от кубчета лед за лятно настроение и резен плод за лукс. Идеята е на канала БарМан, където професионалният барман Емо прави свякакви магии, за да зарадва своята приятелка Ванеса. А в този случай тъмнокосата чаровница има нужда от "нещо специално".

Затова в шейкъра влизат водка, портокалов ликьор и аперол - италиански овкусител на коктейли, направен от червен портокал, ревен, екстракт от тинтява и хинин. Така се получава висок градус с нагарчащо-сладникав вкус. Добавяме лед, джуркаме повторно, преливаме в чаша, слагаме още лед и доливаме Спрайт. Препоръчва се пред обикновената газирана вода, защото има по-сладникав вкус. На финала отрязваме парче портокал, натриваме с него гърлото на чашата за силен първовкус и пускаме резена в напитката. Тук е добре да сте почистили кората от восък или да сте си купили портокали, чиито кори са подходящи за готвене и не са обработвани.

Остана само да сервирате и да се насладите. Дали на реакцията на любимия човек или приятел или пък на собствената си бохемска природа - от вас зависи!

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 10 мин.
Време за готвене: 10 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
4
4 мн. добре
1
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта