Регистрация

Коксинха - тестени хапки с пилешко

Коксинха - тестени хапки с пилешко
Средно   |   Порции 6   |   Видяна: 3067

Пържени банички на хапки с месо и сирене.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 3 обезкостени пилешки гърди
  • ½ глава лук, нарязан
  • 2 скилидки чесън, нарязан
  • 6 с.л. маргарин
  • 2 кубчета телешки бульон
  • сол
  • смлян пипер
  • 3 ч универсално брашно
  • 1 (250 г) крема сирене
  • 2 белтъка
  • галета
  • магданоз
  • зелен лук

Начин на приготвяне:

1. Смесете пилешките гърди, нарязания лук, чесъна, телешкия бульон, солта, смления пипер, маргарина и 3 ч.ч. вода в тенджера под налягане. Оставете на котлона за 10 мин. до готовност на пилешкото.

2. Извадете пилешките гърди от бульона. Нарежете ги фино за плънката.

3. Смесете гърдите с наситнен магданоз, зелен лук и крема сиренето.

4. Сложете 3 ч.ч. от останалия пилешки бульон да заврят.

5. Прибавете 3 ч.ч. брашно в кипящия бульон и разбъркайте енергично с дървена лъжица за около 1 мин. докато се оформи тесто.

6. Извадете го от съда и докато е още топло го омесете до гладкост за около 10 мин.

7. Разточете с точилка до пласт с дебелина около 0,6 см и изрежете кръгове с помощта на чаша.

8. Сложете от плънката и прегънете тестото, така че да се оформят малки топчици.

9. Намажете пълненото тесто с белтъците и оваляйте в галета.

10. Изпържете на маслена баня (180°С) за около 8 мин. или до златисто-кафяво.

 

Източник: recipes.wikia.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта