Регистрация

Козунаци с локум, канела и стафиди



Козунаци с локум, канела и стафиди
Трудно   |   Порции 2 козунака   |   Видяна: 1538

Великденски козунак в стил канелено руло или плетен козунак с локум.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Домашен козунак по бабина рецепта прави Боряна Стефанова в своя канал, като се допитва до майстора в семейството, за да получи най-ценните съвети за месене на козунак. А после комбинира правила с доза импровизация, за да има на финала два вкусни домашни козунака.

Ако искате да опитате и вие, видеото ще ви помогне, защото дава нагледна представа и подробно обяснение на всяка стъпка от приготвянето на великденския сладък хляб. Започваме с шупването на маята, пресяването на брашното и направата на яйчената смес. После следва същинското месене, в което част от мазнината се вкарва постепенно в тестото, за да не се лепи по ръцете. След втасването ще знаете дали сте на прав път - ако тестото е удвоило или утроило размера си.

Следва веселата импровизация - добавка на стафиди и локум в единия сладкиш и крем от канела и масло в другия. Как точно се завиват - гледайте в клипчето. Остава да дръпнете хлябовете да втасат повторно, да намажете с жълтък и да изпечете. А после можете да се похвалите на семейство, приятели и съседи с кулинарните си постижения.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 1 час
Време за готвене: 4 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта