Регистрация

Кнедли с три сирена и домати



Кнедли с три сирена и домати
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 1134

Сиренени кнедли в доматен сос с чесън.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 30.05.2018

Кнедли със сирена или хапки от три вида млечни продукти, споени с яйце и брашно и запечени в доматен сос с ароматни подправки под пармезанова коричка. Това е вкусната идея на Лора и Стоян за апетитно ястие, с което да зарадвате семейството. Приготвя се сравнително лесно и има апетитен сос за топкане.

Първо се захващаме със сместа за кнедлите като в купа разбъркваме сирене котидж с крем сирене. След това към тях добавяме настърган пармезан. После чукваме едно яйце, разбъркваме и постепенно вкарваме и брашното. Трябва да стане гъста лепкава смес, която се прибира в хладилник и престоява на студено за 30 минути.

През това време си правим соса като запържваме в зехтин наситнени лук и чесън, овкусяваме с резене и изсипваме консерва белени домати на кубчета. Готвим до редуциране, подправяме със сол и пипер и дърпаме от огъня.

С две намокрени лъжици от сиренената смес се оформят кнедли. Пускат се в доматения сос, поръсват се с пармезан и се запичат за 10-тина минути на горен реотан. После са готови за сервиране.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта