Регистрация

Класическо руло Стефани ала Звездев



Класическо руло Стефани ала Звездев
Средно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 4215

Руло от кайма с кисели краставички, варени яйца и моркови.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Руло Стефани е класическа рецепта за кайма със зеленчуци, поднесена по красив начин. Как се прави месният специалитет - с елегантна визия, традиционни продукти и хрупкава коричка, показва Иван Звездев в канала си Кухнята на Звездев. Кулинарят просто припомня стари и позабравени трикове за едно от любимите соцястия на българина, което се е готвило поне веднъж месечно в почти всяко домакинство у нас.

Първо се замесва каймата - с добре наситнен лук, яйце, допълнително жълтък, галета, сол и пипер, пресен магданоз и чубрица или комбинация от мащерка и риган. Прибира се в хладилник, за да се стегне и позволи по-лесно завиване. Яйцата и морковитте се варят. Киселите краставички и морковите се режат на трески, яйцата се белят и разполовяват, а каймата се разстила и заравнява върху мокър пергамент, поставен на кърпа. Реди се плънката и рулото се завива.

За да се получи Стефани с хрупкава коричка, се разбива останалия белтък на пяна и с него се маже готовото руло. Отгоре се поръсва с галета и на финала се рендосва кашкавал. Пече се в предварително загрята на 180 градуса фурна за 40-45 минути без вентилатор и малко под средното ниво. После се оставя да се охлади и се реже на традиционните напречни парчета. А по колко да сложите в порция - решавате вие.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 1 час
Време за готвене: 2 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта