Регистрация

Киш с тиквички

Киш с тиквички
Средно   |   Порции 6   |   Видяна: 2811

Пай с тиквички, каротфи и пармезан.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За коричката:

  • 250 г брашно
  • 3 супени лъжици царевично олио
  • 1/2 чаена лъжичка сол
  • 10 г суха мая
  • 1/2 чаша вода

За плънката:

  • 2 необелени тиквички, на резени
  • 2 яйца, леко разбити
  • 1/2 чаена лъжичка сол
  • 1/2 чаена лъжичка черен пипер
  • 1/4 чаена лъжичка бял пипер
  • 1/4 чаена лъжичка индийско орехче
  • 1/2 супена лъжица магданоз на ситно
  • 1/2 чаша рикота или извара

За розичките:

  • 1/2 сварени картофи
  • 1 жълтък
  • 1/3 чаена лъжичка сол
  • 1 чаена лъжичка масло
  • 50 г настърган пармезан

Начин на приготвяне:

1. Изсипете варените картофи в малка тенджерка и добавете масло и сол. Сложете на слаб огън и бъркайте докато маслото не се разтопи. Свалете от огъня, оставете да изстине около 5 минути и добавете жълтъка. Разбъркайте и оставете настрани.

2. В голяма купа смесете брашното, солта и маята. В средата направете кладенче и добавете олиото и водата. Разбъркайте с дървена лъжица, а след това омесете тестото на набрашнена повърхност, но не прекалявайте. Оставете го непокрито за около 30 минути.

3. Междувременно поставете леко намазнен незалепващ тиган на среден огън. Когато е достатъчно топъл, наредете резенчетата тиквички, покрийте съда и печете около 2 минути, след това ги обърнете с вилица, отново покрийте и изчакайте още 2 минути. Накрая тиквичките трябва да са леко омекнали. Свалете от огъня.  

4. Предварително загрейте фурната на 180 градуса и намазнете кръгла тава за печене.
Разточете тестото с точилка до дебелина 1.3 см и поставете на дъното на тавата, като покриете и страните на съда. Надупчете дъното с вилица.

5. В купа разбийте яйцата и рикотата. Добавете сол, черен пипер, бял пипер, магданоз и индийско орехче. Разбийте добре, а след това добавете тиквичките. Излейте тази смес върху кората в тавата. Сложете във фурната и печете около 30-35 минути.

6. Извадете от фурната, но не я изключвайте. Поръсете киша с прясно настърган пармезан. Сложете картофената смес в шприца и направете розички около киша. Наредете малки парченца масло отгоре и върнете във фурната за още около 10 минути. След това извадете и оставете да изстине около 3-4 минути. Нарежете и сервирайте!

 

Източник: opensourcefood

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 1.20 ч.

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта