Регистрация

Китайски пълнени топчици с боб

Китайски пълнени топчици с боб
Трудно   |   Порции 2-6   |   Видяна: 4385

Китайски ордьовър с бобено пюре.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • шарен фасул
  • зеленчуково олио за пържене
  • глутеново оризово брашно
  • гореща вода
  • бамбукови листа

За пълнежа:

  • суха подправка Пет подправки, на вкус
  • зелен лук, на вкус
  • сол, на вкус
  • захар, на вкус
  • пипер, на вкус
  • нарязани сушени скариди, на вкус
  • нарязани фъстъци, на вкус

Начин на приготвяне:

1. Накиснете боба в студена вода за цяла нощ. (Количеството му зависи от това колко топчици искате да приготвите). На другия ден обелете зрънцата от кожицата, като ги разтъркате с пръсти.

2. Покрийте боба с нова вода и оставете да къкри до омекване.

3. Когато омекне много добре, го намачкайте на пюре.

4. Изпържете като разбърквате бобеното пюре за около 10 мин. и добавете останалите необходими продукти за плънката, като не спирате да разбърквате. Ако е необходимо, добавете още мазнина.

5. Сложете брашното в купа и постепенно добавяйте гореща, но не вряща, вода, като не спирате да разбърквате. Омесете до меко тесто.

6. Набрашнете ръце и откъснете малко парче с големина на орех от тестото. Омесете на топка и оваляйте в брашно. Направете дупчица с пръст и я напълнете с щипка брашно. Пъхнете палеца си и с двете ръце оформете тестото около него като чашка. Напълнете с пълнежа и отново направете гладка топка.

7. Накиснете бамбуковите листа във вода и ги нарежете на квадрати, достатъчно големи, за да поставите по 1 топка отгоре. Тестото става много лепкаво, затова трябва да се подложат листата в стимера.

8. Задушавайте на пара за около 10 мин.

9. Извадете от стимера и намажете с малко олио всяка топчица.

10. Поднесете топли.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 1.30 ч.

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта