Регистрация

Кисели патладжани с мед по български



Кисели патладжани с мед по български
Средно   |   Порции 2-4   |   Видяна: 202

Пържени патладжани с оцет и меден сос по рецепта на Петко Славейков.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Рецепта от стара готварска книга представя Иван Звездев в канала си Кухнята на Звездев. Това е начин за готвене на патладжани, традиционен за следосвобожденска България. Лесно е, вкусно е, а защо днес никой не го прави - няма отговор.

Първо патладжаните се измиват, нарязват на четвъртини, посоляват и оставят да си пуснат горчивината. Докато го правят, се нарязва лук на шайби и се запържва. Псле в тигана влизат и отцедените от горчилката измити патладжани, готвят се в мазнина до омекване, заливат се с голямо количетво оцет и мед, посоляват се, добавя се вода, по желание люта чушка и се оставят да къкрят.

Готовата кисела салата се поръсва с пържения лук и се държи в хладилник до момента на сервирането. Гледайте видеото, за да разберете историята на тази рецепта и как точно се приготвя.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

РЕЦЕПТА НА ДЕНЯ

сподели:

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта