Регистрация

Кисели краставички с листа оба

Кисели краставички с листа оба
Лесно   |   Порции 6   |   Видяна: 2711

Бързо японско мезе за гости и бира.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2-3 японски краставици
  • 4-5 листа Оба (под това непознато име се крие перилата, която ако не отглеждате в двора на къщата си, можете да намерите в цветарските магазини или в магазини за източни храни)
  • 3 с.л. сос Понзу

Начин на приготвяне:

1. Измийте краставиците и на дъска за рязане ги счукайте с дръжката на ножа. Би трябвало да се напукат, но да запазят формата си, като се начупят отвътре. Не е толкова трудно, колкото звучи. Начукайте ги и ги сложете в купа.

2. Нарежете листата Оба в какъвто искате размер и ги сложете в същата купа.

3. Изсипете вътре соса Понзу и разбъркайте енергично, ако имате 10 минути, сложете ги в плик за печене и ги сложете в хладилника, за да се овкуси краставицата добре.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 10 мин.
Време за готвене: 20 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта