Регистрация

Кисели зелеви сарми с плънка от моркови

Кисели зелеви сарми с плънка от моркови
Лесно   |   Порции 6   |   Видяна: 2257

Зелеви рулца с марината за туршии и морковена плънка.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 зелка
  • 2 моркова
  • 1 глава чесън
  • 60 мл олио
  • сол и черен пипер на вкус
  • 1/2 ч.ч. оцет
  • 700 мл вода
  • 3-4 с.л. захар

Начин на приготвяне:

1. Махнете кочана на зелето и разделете листата едно от друго.

2. Изрежете най-долния и твърд край на всяко листо и ги сложете във вода да поврат до омекване.

3. Рендосайте морковите и ги овкусете със сол и черен пипер.

4. Във всеки лист зеле увийте от морковената плънка като оформите сармичка. Подредете сармичките плътно в тенджера или тавичка.

5. Залейте с маринатата и оставете да престои в хладилник минимум 24 часа.

6. Пригответе маринатата като загреете водата до кипене, но без да й позволявате да заври и сипете в нея 1 ч.л. сол, захарта, оцета, олиото и намачкания чесън. Изчакайте да се охлади и залейте ястието.

7. Поднесете като предястие, гарнитура, салата или мезе за твърдо гориво. В по-северните страни това е рецепта за закуска.

 

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 1 час
Време за готвене: 1 ден

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта