Регистрация

Кето яйчено рулце по японски

Кето яйчено рулце по японски
Лесно   |   Порции 1-2   |   Видяна: 571

Омлет със зеленчуци на многопластово руло.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 5 яйца
  • сол и пипер
  • 1/2 глава лук
  • 1 малък морков
  • 1 стрък пресен лук
  • 2 с.л. растителна мазнина за готвене

Начин на приготвяне:

1. Яйцата чукнете в купа, поръсете със сол и фино смлян черен пипер и разбийте с тел много добре. След това прецедете в друга купа, за да не остават цели белтъчни парчета.

2. Нарежете на много ситни кубчета моркова, лука и пресния лук. Добавете при яйцата.

3. Сипете олито в тиган с незалепващо покритие и пуснете да се загрява на умерен огън. Изсипете част от яйчената смес в тигана колкото да покрие цялото дъно на плътен, но тънък пласт.

4. Щом се втвърди, завийте до половината на стегнато рулце и издърпайте в едната част на тигана. Там където се е отворило празно дъно, сипете пак на тънък плас от яйчената смес така че да се залепи за незавитата част от омлета. След малко пак навийте.

5. Дейстайте така до изчерпване на сместа като навивате на голямо руло с тънки пластове.

6. Прехвърлете в чиния, разрежете през средата на две по-къси рулца и сервирайте.

 

Източник: YouTube/Schnelle Rezepte

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 25 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта