Регистрация

Кето бонбони от крем сирене с лешници

Кето бонбони от крем сирене с лешници
Лесно   |   Порции 15 броя   |   Видяна: 11358

Домашнни бонбони с алтернативен подсладител, ядки и крем сирне. Бонбони без брашно и яйца.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 75 г лешници - обелени
  • 250 г (2 опаковки) крем сирене от обикновеното
  • 3 с.л. какао на прах
  • ванилия (есенция, екстракт, захар или друго по желание)
  • 1 с.л. стевия (или 2 с.л. еритрол, или 2 с.л. ксилитол, или 2-3 с.л. пудра захар)
  • 60 г кокосови стърготини за обвивката (можете да замените със смлени ядки, шоколадови пръчици или друга декорация по желание)

Начин на приготвяне:

1. Оставете крем сиренето на стайна температура да омекне. Прехвърлете го в купа и разбъркайте с шпатула.

2. Ядките изсипете в чопъра и смелете без да правите много на ситно. Изсипете ги при крем сиренето.

3. Добавете какаото, ванилията и избрания от вас подсладител. Разбъркайте сместа много добре и поставете в хладилник, за да стегне до етап, в който не се лепка по ръцете, но все пак може да се къса от нея (около 20 минути).

4. Сипете си кокосовите стърготини в чиния. Извадете купата и с лъжичка си гребвайте около 35 грама от сместа. С длани оформяйте бонбони, които овалвайте в кокосови стърготини или друга избрана от вас декорация.

5. Редете в поднос или в индивидуални хартиени поставки за бонбони. Ако няма да хапвате веднага - приберете в хладилник.

 

Източник: YouTube/Schnelle Rezepte

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта