Регистрация

Домашни протеинови барчета с шоколад

Домашни протеинови барчета с шоколад
Средно   |   Порции 4-8   |   Видяна: 4672

Кокосови хапки с ядки и шоколадова глазура за трениращи.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 250 г масло
  • 50 г захар
  • 5 с.л. какао на прах
  • 1 яйце
  • ванилова захар (или есенция)
  • 1 опаковка вафлени корички
  • 1/2 ч.ч. орехи (само ядките)
  • 1 ч.ч. кокосови стърготини
  • 3 с.л. ванилов пудинг (прахче от инстантния крем пудин полуфабрикат, който продават в магазините)
  • 50 мл мляко
  • 2,5 ч.ч. пудра захар
  • 200 г тъмен шоколад (2 шоколада)

Начин на приготвяне:

1. Разтопете 100 г от маслото в метална купичка и добавете захарта и какаото. Размесвайте до еднородност.

2. Разбийте яйцето с ванилията, добавете към маслената смес и махнете от огъня. След това изиспете натрошените вафлени корички. Счупени на ситно, те трябва да ви излязат около 1,5 ч.ч. като обем. После и кокосовите стърготини и орехите. Разбъркайте хубаво тази странна смес.

3. Намажете дъното и стените на малка правоъгълна тава с масло и изсипете сместа вътре. Най-добре ще е ако си купите или имате от онези алуминиеви формички за еднократна употреба, в които се правят гювечи и печени картофи. Техните стени са меки и после лесно ще извадите, дори и да се наложи да режете или късате формичката. Заравнете и приберете в хладилник за 20 минути.

4. Разбийте още 70 грама от маслото на стайна температура с миксер до побеляване. Прибавете прахчето за крем пудинг и млякото. Звучи странно, но се получава както трябва на финала. Разбъркайте, а след това при непрестанно бъркане добавете и пудра захарта.

5. Изсипете този крем върху престоялия вече 20 минути в хладилник сладкиш и приберете отново докато кремът се стегне хубаво.

6. Натрошете тъмния шоколад в метална купа, а след това добавете и останалото масло. Разтопете на водна баня. С този шоколадов ковертюр залейте сладкиша и пак го приберете в хладилник. Щом започне да се втвърдява, с нож си очертайте правоъгълниците, в които ще го нарежете. Нека приличат на шоколадови барчета. Върнете пак в хладилника.

7. След пълното стягане на сладкиша, с топъл нож го разрежете на порциите, които сте очертали. Подредете барчетата в купа и съхранявайте в хладилник. Иначе рискувате да се рзтекат. Ето ви домашен протеинов бар, лишен от многото консерванти и подобрители, с които се продават неговите събратя в хранителната верига.

Източник: lozhka.su

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта