Регистрация

Домашни пуканки с масло и сол

Домашни пуканки с масло и сол
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 1148

Бързо и полезно мезе за пред телевизора.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 ч.л. сол
  • 2 с.л. масло
  • 100 г пуклива царевица

Начин на приготвяне:

1. Изсипете солта в чопър и смелете на фин прах.

2. Маслото изсипете в тиган, сложете на умерен огън и изчакайте да се разтопи и сгорещи.

3. Пукливите зърна царевица изсипете в тигана при маслото, поръсете със солта, разбъркайте и заравнете на един ред. Сложете капак. След няколко секунди ще чуете изпукване. Ако капакът ви е прозрачен, можете да наблюдавате зрелището.

4. 10 секунди след първото изпукване намалете огъня на слаб. Хванете с едната ръка дръжката на тигана, а с другата натискайте капака. Разклатете.

5. Клатете периодичнно в продължение на 2 минути или докато не прецените, че всички пуканки са се изпукали. Ако пък ви замирише на изгоряло, махнете веднага от котлона.

6. Готовите пуканки изсипете в купа, като не губите време между махането от котлона и прехвърлянето в съда, защото рискувате да изгорят.

7. Насладете се на ароматни домашни пуканки с масло, лишени от вредните мазнини, с които се приготвят купените пуканки.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 10 мин.
Време за готвене: 10 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта