Регистрация

Кекс с ликьор и шоколад



Кекс с ликьор и шоколад
Средно   |   Порции 8-12   |   Видяна: 1430

Бабиният кекс в малко по-модерен вариант.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Апетитен домашен кекс, от който да си резвате по парче за закуска показва Миро в своя канал "Готвене за начинаещи". За да не бъде съвсем обикновен сладкишът, майсторът му добавя пласт с течен шоколад и вкарва в тестото Бейлис. Ето как миниатюрните детайли променят десерта. А добрият миксер спестява трудности. От видеото ще разбрете защо.

Първо в купа се смесват яйцата и захарта. Разбива се 10 минути, за да се получи стабилна яйчена пяна. Към нея се добавят брашното и бакпулвера, олиото, водата и бейлиса. Отделно шоколад се разтопява на водна баня. Тава за кексове се намазнява и набрашнява. Изсипват се 2/3 от сместа в нея, а останалата 1/3 се разбърква с разтопения шоколад и след това с нея се залива останалото тесто. Сладкишът се пече под средното ниво в предварително загрята на 180 градуса фурна за 40-45 минути. Проверява се с клечка за зъби дали е добре изпечен и в сърцевината си.

След 10-минутно изчакване да се охлади, можете да извадите от тавата и да се насладите. Ако искате стабилна закуска, сервирайте го с разбито кисело мляко с мед или топка сладолед и чаша кафе.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 1:20 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта