Регистрация

Кекс с лешници и млечна заливка



Кекс с лешници и млечна заливка
Трудно   |   Порции 8-10   |   Видяна: 1438

Лешников сладкиш със заливка от кисело мляко.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 15.06.2018

Домашен кекс със заливка и силно присъствие на ядки готвят Лора и Стоян. Това е сладкиш за ценители, който съчетава лешници, ванилов аромат, портокалов сок и дъх на ликьор с деликатното приръствие на подсладено кисело мляко. Подходящ е както за десерт, така и за закуска.

Първо ядките се запичат на фурна за 10 минути и след това деликатно се смилат в блендер. Не е нужно да са прекалено наситнени. Белтъците и жълтъците на яйцата се разделят. Белтъците се разбиват на пяна с щипка сол и се подслаждат със захар. Жълтъците се разбиват много хубаво с кафява и ванилова захар. След това внимателно белтъците се вкарват при жълтъците. Добавят се ядките, брашно и бакпулвер. Тестото се пресипва в намаслена и набрашнена формичка за кексове с дупка и се пече в предврително загрята на 180 градуса фурна за 35 минути.

Готовият кекс се намазва със смес от портокалов сок и ликьор. След охлаждане се залива по желание с разтопен шоколад или разбито цедено кисело мляко с пудра захар. Поднася се с плодове или топка сладолед, за да бъде идилията пълна.

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта