Регистрация

Кекс с кафе и портокалов сироп

Кекс с кафе и портокалов сироп
Средно   |   Порции 8-10   |   Видяна: 1114

Сиропиран кекс с портокалов сок и пласт от нес кафе.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 портокалова кора
  • 2 яйца
  • 100 г масло на стайна температура
  • 200 мл мляко
  • 1 ч.ч. захар
  • 2 ч.ч. брашно (280 г)
  • 1,5 ч.л. бакпулвер
  • 1 ч.л. инстантно кафе

За сиропа:

  • 100 мл портокалов сок
  • 80 г захар

Начин на приготвяне:

1. В голяма купа разбийте яйцата със захарта на блед крем. Добавете маслото, разбийте отново, след това добавете млякото и портокаловите корички и пак разбъркайте.

2. На няколко пъти вкарайте брашното в сместа, след това и бакпулвера. Разбийте добре.

3. Отделете си 4 с.л. от тестото в друг съд и добавете в него кафето. Разбъркайте.

4. Намаслете формичка за кекс. Изсипете 2/3 от сместа в нея, след това разпределете отгоре тестото с кафе и върху него изсипете останалата част от основното тесто.

5. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 40-тина минути. Не отваряйте преди да прецените, че е готово.

6. След изпичане оставете кекса да се охлади добре.

7. Подгрейте портокаловия сок до около 40 градуса и разтворете в него захарта за сиропа. С тази смес докато е още топла залейте студения кекс и оставете да се напои за 30-тина минути.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 1:30 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта