Регистрация

Кекс с вкус на тиквен пай

Кекс с вкус на тиквен пай
Трудно   |   Порции 8   |   Видяна: 3071

Сладкиш с дъх на ванилия и тиква.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 ½ ч. ч. захар
  • ½ ч. ч. кафява захар
  • 4 яйца
  • 2/3 ч. ч. прясно мляко
  • 2 ½ ч. ч. брашно
  • 1 ½ с. л. подправки за тиквен пай (или 200 г пюре от тиква)
  • 1 ч. л. сол
  • 1 ½ ч. л. бакпулвер
  • 1 ч. л. сода за хляб
  • 220 г масло
  • 1 ½ ч. ч. пълномаслена бита сметана
  • 1 с. л. ванилия
  • 420 г пюре от тиква (консерва)

Начин на приготвяне:

1. Загрейте фурната на 180 С.

2. Оставете маслото да достигне стайна температура.

3. Разбийте маслото с 1 ч. ч. захар, кафявата захар и яйцата до получаването на пухкава крем. Добавете прясното мляко и тиквеното пюре и разбъркайте отново.

4. В отделна купа смесете брашното, солта, бакпулвера, содата за хляб и подправките.

5. Добавете брашнената смес към мокрите съставки и разбъркайте внимателно.

6. Разделете тестото в две кръгли тавички с диаметър 22 см. или една правоъгълна 22х33 см.

7. Запечете за около 30-35 минути при кръглите и 35-40 при правоъгълната тавичка (проверете с клечка за зъби, която трябва да излезе чиста).

8. Оставете кекса в тавичките да изстине.

9. Разбийте сметаната на средно висока степен с миксера до пухкав сняг.

10. Добавете постепенно ванилията, като продължавате да бъркате.

11. Прибавете ½ ч. ч. захар постепенно, като продължавате да бъркате.

12. Продължете да бъркате с миксера до получаването на гъст сняг.

13. Охладете до момента на сглабянето на кекса.

14. Разпределете половината от крема върху първия пласт, добавете втория пласт и върху него разпределете останалия крем. Наръсете с канела и захар (по желание).

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 1 час
Време за готвене: 2 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта