Регистрация

Кекс с банани и крема сирене



Кекс с банани и крема сирене
Трудно   |   Порции 8-12   |   Видяна: 2102

Празничен кекс с плодове и трохи.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 28.12.2017

Празничен кекс с плънка от банани, крем сирене, орехи и шоколадови капки правят Лора и Стоян, като приготвят луксозен сладкиш, който поръсват с трохи от ядки и заливат с крем от ликьор и кондензирано мляко. Въпреки че това е кекс, може да има статут на домашна торта, защото е десерт с характер и носи празнично настроение.

Започваме като намачкваме банани с вилица и ги смесваме с гъсто разтворено инстантно кафе. В друга купа смесваме сухите съставки - брашно, ванилова захар, канела, бакпулвер и щипка сол. На трето място погасяваме сода в заквасена сметана. В четвърти съд разбиваме масло на стайна температура с пудра захар, а след това към него вкарваме постепенно и яйцата. После добавяме банановата, брашнената и сметановата смес към маслената и разбъркваме добре.

Разделяме полученото тесто на 1:4 и 1/4 от него разбъркваме с крем сиренето и останалата захар. В другите 3/4 добавяме накълцани орехи и шоколадов кувертюр. После намасляваме фома за кекс и на дъното й сипваме половината от шоколадовото тесто. Отгоре изливаме цялото тесто с крем сирене и покриваме с останалото шоколадово тесто. На финала поръсваме със смлени орехи с канела, масло и кафява захар, превърнати в ядкови трохи. Остава да изпечем на 170 градуса за 1 час.

А след като извадим и охладим кекса, по желание можем да го залеем с апетитна глазура от кондензирано мляко и ликьор. Как точно се прави - гледайте във видеото:

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта