Кейк с маниока
Маниока с кокос и канела.
Необходими продукти:
- 1,3 кг корен маниока
- 5 жълтъка
- 5 белтъка, разбити на сняг
- 225 г гранулирана захар
- 225 г маргарин
- 75 г настърган кокос
- 50 г прясно настърган пармезан
- 480 мл мляко
- 1 с.л. бакпулвер
- щипка сол
- 1/2 ч.л. смляна канела
Начин на приготвяне:
1. Загрейте предварително фурната до 200ºC и намаслете леко разглабяща се форма за торта с диаметър 22 см.
2. Обелете корена маниока и го настържете в голяма купа. Покрийте с голямо количество студена вода, разбъркайте хубаво и прецедете настърганата маниока през парче плат (или фина цедка), като трябва да отцедите колкото се може повече вода.
3. Сложете така отцедената маниока в голяма купа, заедно с настъргания кокос, сиренето, маргарина, захарта, жълтъците, канелата и белтъците. Смесете хубаво и добавете млякото с щипка сол и бакпулвера. Разбъркайте с дървена лъжица до пълна хомогенност.
4. Прехвърлете сместа в намаслената формичка и печете около 50 мин. или докато пъхната в средата клечка за зъби излиза чиста. Поднесете топло или студено.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ