Регистрация

Кейк с маниока

Кейк с маниока
Средно   |   Порции 8   |   Видяна: 3245

Маниока с кокос и канела.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1,3 кг корен маниока
  • 5 жълтъка
  • 5 белтъка, разбити на сняг
  • 225 г гранулирана захар
  • 225 г маргарин
  • 75 г настърган кокос
  • 50 г прясно настърган пармезан
  • 480 мл мляко
  • 1 с.л. бакпулвер
  • щипка сол
  • 1/2 ч.л. смляна канела

Начин на приготвяне:

1. Загрейте предварително фурната до 200ºC и намаслете леко разглабяща се форма за торта с диаметър 22 см.

2. Обелете корена маниока и го настържете в голяма купа. Покрийте с голямо количество студена вода, разбъркайте хубаво и прецедете настърганата маниока през парче плат (или фина цедка), като трябва да отцедите колкото се може повече вода.

3. Сложете така отцедената маниока в голяма купа, заедно с настъргания кокос, сиренето, маргарина, захарта, жълтъците, канелата и белтъците. Смесете хубаво и добавете млякото с щипка сол и бакпулвера. Разбъркайте с дървена лъжица до пълна хомогенност.

4. Прехвърлете сместа в намаслената формичка и печете около 50 мин. или докато пъхната в средата клечка за зъби излиза чиста. Поднесете топло или студено.

 

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 1.20 ч.

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
2
4 мн. добре
1
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта